January 16, 2016

Media

Oostenrijk Magazine nr 1/2016

Hollandse Strudels

oostenrijk Magazine nr 3/2016

Kuchen uit de Alpenlanden

Foto: Oostenrijk Magazine
wo 13 jan 2016, 10:22

Eerste Oostenrijk magazine nu in de schappen

Vol trots toonden uitgever Frist Roest en hoofdredacteur Emely Nobis op de Vakantiebeurs hun kindje; Oostenrijk Magazine. Ruim twee jaar is het paar, zowel in zakelijk opzicht als privé, met de voorbereidingen bezig geweest. Het resultaat; een kleurrijke glossy vol inspiratie voor de liefhebbers van het land van Sisi.

Roest: “In de schappen liggen al bladen over vakantielanden zoals Frankrijk, Italië, Scandinavië en Duitsland, maar een magazine over het fantastische Oostenrijk was er nog niet. Daar moest verandering in komen vonden wij. Ons 100 pagina’s dikke tijdschrift gaat vijf keer per jaar verschijnen en richt zich niet alleen op het traditionele Oostenrijk van wintersport, bergen, Sisi en Schnitzel, maar we willen ook de moderne kanten van het land laten zien.”

Pijlers Oostenrijk Magazine

Redactionele pijlers zijn reizen, eten & drinken, lifestyle, cultuur & design. In het eerste nummer staan onder meer reportages over Salzburg, Wenen en natuurreservaat Neusiedler See-Seewinkel in zonnig Burgenland. Wijnschrijver Mariëlla Beukers bespreekt in elke editie Oostenrijkse wijnen. Elisabeth Willemars-Van Bodegom, dochter van een Oostenrijkse moeder, geeft typisch Oostenrijkse recepten: te beginnen met strudel.

Kenners

Frits Roest woonde twaalf jaar in Oostenrijk en komt er nog steeds regelmatig. Emely Nobis heeft ruime ervaring als bladenmaker (o.a hoofdredacteur Avanta Magazine, redactiechef Opzij en Avrobode, coördinator Kunst & Cultuur Magazine). In Oostenrijk Magazine willen ze hun liefde voor het land met de lezers delen. Daarin staan ze niet alleen. Ook bekende Nederlanders als presentator Edwin Rutten, regisseur Ben Verbong, zangeres Marjon Lambriks en musicalster Pia Douwes zijn fan van Oostenrijk. Zij komen in het eerste nummer aan het woord over het land en hun favoriete plekken en gerechten. Pia Douwes: “Wenen is een soort dorp met historische flair. Je kunt alles makkelijk lopen en dat moet je ook doen. Weg van het toerisme en net als in Venetië de kleine steegjes induiken, de binnenhoven en de mooie galerijen bekijken. Wenen heeft alles. Ik vond het een feest om er te wonen. Ik doe er nog regelmatig iets, en dan loop ik telkens weer met een smile op mijn gezicht door de stad.”

www.oostenrijkmagazine.nl

Frits Roest (rechts) overhandigd het eerste exemplaar van Oostenrijk Magazine op de Vakantiebeurs aan de ambassadeur van Oostenrijk, Dr. Werner Druml.Frits Roest (rechts) overhandigd het eerste exemplaar van Oostenrijk Magazine op de Vakantiebeurs aan de ambassadeur van Oostenrijk, Dr. Werner Druml.Foto: OOstenrijk Magazine
gooi&eemlander 2016 Gooi & Eemlander  vrijdag 15 januari 2016